INSPIRATÖR #0

INTRODUKTION

Många får sin inspiration av andra människor. Antingen av deras bragder, engagemang eller klokskap. För mig finns en outtömlig källa av inspiration att dricka ur, oftast bara runt husknuten eller i den närmaste omgivningen. Det vi kallar natur finns ju faktiskt överallt, i smått och i det stora. Bara att se och höra dess årsvisa rytmik räcker långt för att fylla på med inre energi. Den flödar förvisso över oss dagligen i bilder och på film, men känslan av att upptäcka dess invånare på egen hand måste upplevas för att förstå innebörden av. I mötet med naturen skapas förståelsen för dess komplexitet. Att försvara den mot angrepp blir därför inget annat än självförsvar.

Min tanke med detta tema blir inte i första hand att förmedla fakta och kunskap. Här får bilderna tala sitt eget språk. De varelser som ni kommer att få stifta bekantskap med betyder var och en lika mycket, för mig och för er alla andra, oavsett om de går på fyra ben eller åtta ben, står stadigt i jorden året runt eller återkommer varje sommar ur ett enda frö. De nätverkar konstant med varandra. Vi behöver bara hitta vår rätta plats och agera i överenstämmelse med den.

Södra hamnen, Strömstad – hemma sedan 1990

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: