LÄKEKONST

Ständigt gör de mig förvånad, levande träd som aldrig verkar ge upp. För många kanske de ser ut att vara döda. Inga svällande knoppar eller gröna blad än så länge men i deras inre pågår en ständig kamp för överlevnad, in i det sista. Vind och snö skördar sina utvalda offer, grenar går av och skapar öppna sår, däggdjur och hackspettar misshandlar de yngre och de äldsta men träden viker inte för motgångar. En förmåga att själva producera antibakteriella substanser och kapsla in såren borde göra vetenskapen full av avund. Ändå tycks vi inte behandla dem som levande varelser utan mest som en råvara att utnyttja.


Hee, Strömstad – 3 april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: