Den enes nöd….

…är den andres bröd, som det så grymt brukar uttalas i alla märkliga sammanhang. Lika grymt som förutsättningen för att kunna föra krig mellan och inom länder. För ingen tror väl att stridflygplan, tanks eller automatvapen är gåvor från himlen. Allt skall betalas, förr eller senare.

Växtvärlden är i mina ögon mycket humanare än oss upprättgående däggdjur. Laven tar ödmjukt hand om det döende trädet, vårdar det och påskyndar en process som i slutändan ger bra förutsättningar för nästa generation att skjuta skott, spira och nå dagsljuset återigen.


Slånlav, Hee Strömstad – 3 april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: