INSPIRATÖR #11

En avvikare är vinbärsfuksen, lätt att förväxla med den vanligare nässelfjärilen. Dök upp, denna april månads varmaste dag, framför mina fötter i en lövskogsdunge bland fjolårslöv och mossa. Denna fjolårshane med krafttigt flikiga vingar, lite sliten efter vintern men redo för att bilda familj. Den lilla vita kraktäristiska bokstaven ”c” på vingens undersida avslöjar dess identitet om man blir osäker.


Vinbärsfuks (Polygonia c-album), Hoppetjärn och Grönehög, Strömstad – juni 2020 och april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “INSPIRATÖR #11

  1. En av de vackrare just på grund av dess vackert formade vingar. Roligt med C-et också, jag tycker att det ser ut som en gammaldags telefonlur. Jag har en gång umgåtts väldigt nära med denna sköna, när den palperade mig under en låg stund. Fin bild där den ligger bland fjolårslöven.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: