INSPIRATÖR #12

En av alla dessa oansenliga växter, där kunskapens om dess nytta i naturen är och borde kanske förbli okänd för oss. Vårfryle kommer, som namnet antyder, upp redan tidigt i mars. Lite spretigt och mjukt gubbskägg skyddar de första bladen. Inga färggranna blomblad annonserar dess återkomst. Likt anemoner öppnar de först försiktigt sina nötfärgade kapslar och skickar ut ett tredelat glittrande pistillmärke. Som för att känna av omgivningen och ta in den, innan det är dags att blotta sig med de sex ståndarna. Den är låg, så de första insekterna hittar fram utan större ansträngning i den kyliga vårluften.


Vårfryle (Luzula pilosa), Grönehög, Strömstad – april 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: