Tulpanstudie I

I vad ligger det vackra egentligen? Tulpanen i sin fulla blom eller i de sista skälvande ögonblicken av förgänglighet. Jag fascineras mer av detaljer, linjer och former än av helhetens förutsägbara förkroppsligande. Först där ser man konstruktionens overkliga uppbyggnad och förundras över hur det gick till, när fröet blev en planta och knoppen en blomma. Naturligt dagsljus utan inverkan av andra störande element återger skapandeprocessens, i mina ögon, höjdpunkt.

Den snabba föråldringen blir tydligare här, uttorkning framhäver ådringar likt våra kroppars rynkor. Livsnerver fulla av liv drar ihop sig, samlar och sammanfattar ett skeende. En form av skönhet som vi själva kanske inte upplever, men som återger en livshistoria likt ristade tecken.


Vissen vit tulpan – 8 juni 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Tulpanstudie I

  1. Vissnandet är vackert och när det gäller växter bildas ofta färger och former som inte finns hos den färska blomman. Men även former, linjer och detaljer hos växter i full blom är fascinerande när man går nära. Fönster som inte putsas frenetiskt ger ofta ett behagligt ljus.

    Gillad av 1 person

    1. Tar emot och läser alla kommentarer, kanske missar nåt ibland bara. Uppskattar allt jag hittils läst även om jag inte alltid känner mig nödgad att replikera.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: