Livserfarenhet

OM DE KUNDE TALA TILL OSS

……skulle de skratta eller gråta åt våra tafatta ansträngningar att försöka förstå vår roll på den enda jord vi känner till. Sökandet efter ”livets mening” ter sig löjeväckande när allt omkring oss lever i en mäktig symbios av kontinuitet.

Men, vad är jag att döma och fördöma. En samling kol-atomer som ger ett ynkligt avtryck i mänsklighetens historiebekrivning. Många är vi som tar sanningen i vår mun och ser på våra medmänniskor som egoistiska, tanklösa och lögnaktiga. När vi alla bara gör som myran, försöker överleva och fortplanta oss för vår arts framgång.

Den stora skillnaden är dock att vi inte inser, att vår självutnämnda plats i toppen av den ekologiska näringspyramiden för med sig ett ansvar, inte bara för våra barn utan för alla biologiska avkommor. Tungt att bära alltså!


Rogens naturreservat, Härjedalen – 22 sept 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Livserfarenhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: