Symmetri #1

Människan sägs vara mest attraherad av andra individer som är så perfekt symmetriska som möjligt, såväl ansikte som kropp. Är någon kroppsdel avvikande eller om ansiktsuttrycket syns asymmetriskt reagerar vi instinktivt.

Men vi, och allt i naturen runt oss, saknar all form av symmetri. Ändå söker vi symmetri, vilket många naturbilder försöker förmedla mer eller mindre manipulerade. Men det är just avsaknaden av symmetri, det ordnade kaoset, som ger den verkliga upplevelsen av naturens kreativa rikedom.

Så, för er som saknar ordning i naturen, tänker jag erbjuda i en serie tolkningar av naturens väsen, gravt manipulerade och perfekta i sin symmetri, så ni inte tar miste på vad ni ser. Blir det för mycket känslosvall, så håll upp handen framför ert ena öga så är oredan återställd.

KRUSE


Rogens naturreservat, Härjedalen – 22 september 2022

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: