PÅ TUNN IS

Trotsade nordanvinden igår när solen titta fram mitt på dagen. Packa kaffe, mackor och kamera i säcken för en lunch i det fria. Det rådde en viss oro bland gässen i viken. Någon smög omkring i vasskanten.

Efter att ett sjuttiotal grågäss bytt sida i viken kom förklaringen. Ett knappt hörbart krasande bakom vassen väckte min jaktinstinkt. Mycket riktigt så kom där en rödräv smygande längs kanten, kisande med ögonen i motljuset. Räven var så pass nära att ljudet från kameran fick den att stanna upp och studera gubben i fågeltornet.

Ett snabbt konstaterande att där står en människa med något som liknar en mindre kanon lyft. Bäst att ta det säkra före det osäkra och snabbt komma undan den smattrande fotografen. Några spänstiga språng och nästa vassrugge blev räddningen.

De unga knölsvanarna som låg lite längre ut på den tunna isen var inte lika förtjusta i aktiviteten på stranden. Trots sin storlek vågade de inte ligga kvar. Kanske räven skulle göra ett försök på isen. Mödosamt försökte de springa på den hala isen och lyfte till slut mot en tryggare rastplats.


Orrevikskilen, Strömstad – 6 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

12 reaktioner till “PÅ TUNN IS

 1. Fina bilder du är ett proffs. Skönt att se en frisk och välnärd räv men den får nog sikta in sig på mindre fåglar om den inte skall gå hungrig, kanske någon sothöna/rörhöna.

  Gilla

  1. Tack Pelle, leta efter rörhönan i ån igår men bara gräsänder. Har sett räv här på avstånd varje år, börjar förstå varför det heter Rävö. Den får snart möjlighet till att tjuva gåsägg.

   Gilla

  1. Tack skall du ha. Jag håller med, grågässens fjäderdräkt är underskattad, härliga gråtoner som nästan blir metalliska mot en mörkare bakgrund.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: