ÅLDERGRAN

Om det är av naturhänsyn eller bara Rambergets branter som omöjliggjort avverkning vet jag inte. Oavsett orsaken till att de högresta och kvistrika granarna fått stå kvar så känns det som att de har haft ett gott liv och fått ett värdigt slut. Omgiven av unga och gamla granar, ståtliga tallar och lövsläktingar som al, asp och björk, kan söderbranten med alla dess invånare få återbörda en åldergran på sitt sätt, nedbäddad i mjuk mossa vid sista vilan.


Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “ÅLDERGRAN

  1. The translation isn’t quite right but I really like your words and your way of describing the dignified end of the tree’s life, resting on the moss. We see many, many trees come down and slowly decompose in our woods, too. Because I came from a different part of the US, at first I thought it was strange to see so many fallen trees. The forests looked almost messy. Now I understand and appreciate it. I see deep appreciation here in your words and photos. Beautiful light and details.

    Gilla

    1. Thank you very much, I really think you found the meaning in both text and image and how important these old trees are for the next generation, everything from the living mycelium of the fungi to the results of the decomposition.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: