Trädliv

Livet som träd, fullt av umbäranden. Tryggheten i närheten av stadsbebyggelsen är mer påtaglig än de som hamnat som ”skräpvirke” i en granplantering. Men staden växer och kräver mer plats, där gamla eller fula träd inte längre ryms. Många ser inte trädens variationer, stammarnas bark eller grenverk som verkar leva ett eget liv. Men snart, när det skarpa vårljuset på kala grenar går över i lövsprickning hänförs vi alla. Det gröna tilltalar oss, får våra sömniga ögon att öppnas på nytt och låta oss försvinna in i grönskan. Så, var försiktiga med vad ni tänker om fula träd, torra, spruckna eller ett omöjligt virrvarr som inte går att tränga igenom.


Hålkedalen, Strömstad – 1 april 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

7 reaktioner till “Trädliv

  1. Träden kräver inte en relation, men de bjuder in. När jag har hittat ett träd som bjudit in brukar jag återvända dit. Märkligt nog brukar jag inte vara den enda som kommer. Om det är promenadslingor brukar de få bänkar utsatta vid sig. De står där och väntar på att bli upptäckta. Jag, som nyligen har lärt mig om barkens betydelse för arterna, har börjat att se ekens skrovligheter som livgivare. Naturen är där, bjuder in till närhet, väntar på vår nyfikenhet, men på dess egna premisser, som du en gång skrev.

    Gilla

  2. I used google translate and really enjoyed your text – as well as the photos. We disappear into the greenery – thankfully! But the old and cracked forms are beautiful, too.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: