Tema knopp

DET SITTER HÅRT INNE

Hårt inneslutna, oavsett om det är lövens knoppar eller tickans livsnerv. Deras sprängkraft är långsam men obeveklig, målet är att växa, inte förstöra. Borde göra varje människa rörd och ödmjuk inför detta till synes eviga kretslopp. Får mig att reflektera över ruinstaden Machu Picchu i Peru, som totalt begravdes av djungel innan man återfann och restaurerade den. Eller de övergivna hus byggda av korallsten jag fann på Seychellerna för många år sedan. Växtligheten i dessa åretrunttropiska klimat var obönhörlig och tvekade inte att återta vad människan skapat. Vår växtsäsong i nordens klimat är betydligt kortare, men lika intensiv under den ljusa perioden. Borde vi inte just därför vara ännu mer försiktiga med vår skog.


Bäckenskogen, Strömstad – 9 april 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Tema knopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: