Rådjur och två gäss

FRÄSCHA GRÖNSAKER

Äntligen, tycks de uttrycka, genom att invadera ängar och oplöjda åkrar. Fortfarande lite försiktiga i kanterna av skog eller nära hög fjolårsvass som skydd. Men de fräscha saftiga skotten av grönt gräs måste vara efterlängtat efter vinterna lite magra kost. De samlas i allt större grupper, oftast en patriark med ståtliga horn i centrum som håller koll på sitt harem av honor. Grågässen som är mitt i häckningsbestyren är inte alltid lika förtjusta i de nyanlända. Ljusa kvällar vid mörkrets inbrott är rådjurens tid vilket ställer betraktaren och fotografen inför dilemmat med höga ISO-tal på kameran.


Rävö, Strömstad – 7 april 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Rådjur och två gäss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: