Grodperspektiv

Flugbagge (Cantharis rustica), Strömstad 2020-05-30
Hagtornsbärfis, Strömstad 2020-06-04

Funderar lite på detta med att fotografera i ett grodperspektiv som det heter. Att se den lilla världen från grodans utgångspunkt. Istället så blir det ofta en avbildning av grodan, insekter och växter sett ut vårt eget perspektiv. Ja, vi hukar oss så gott vår otympliga kropp förmår och kanske får någon slags ögonkontakt med det vi avbildar. Förhoppningsvis säger det nåt om djurets eller växtens levnadsvillkor och omgivning. Men mest intressant vore att samtidigt avbilda den miljön som djuret ser i samma ögonblick eller det växten har att förhålla sig till. Nu tänker jag förstås inte att vi skall ta en massa självporträtt där vi ligger i gräset (även om det vore intressanta foton . . . . ).

Skogssnigel sp, Strömsvattnet 2020-05-27
Flugbagge (Cantharis decipiens), Strömstad 2020-06-04

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Grodperspektiv

  1. Intressanta foton skulle det bli och lite kul. Givetvis blir bilderna mycket bättre om man fotar djur ur deras perspektiv på det sättet du gjort. Mycket bra fotat och snyggt jobbat, jag vet hur jobbigt det är för kroppen och hur svårt det är att försöka fota på det sättet du gjort.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: