Såningstid

Gräsfröspridning, Strömstad 2020-06-09

Alla verkar gilla det årliga kosläppet där gamla ben blir ystra på nytt. Grunden för frösläppet blir däremot mest nyhetsinslag om den senaste pollenrapporten. Även om jag numera börjat inse att min återkommande vårsnuva står i direkt relation till antalet utetimmar i skog och mark, så måste man ändå förundras av alla dessa unika system för att skapa och sprida frön. Skulle vara fascinerande att se en växtversion av den stora älgvandringen, följa olika växters fröbildning och utvandringen till nya platser, live i slowmotion. Jag bjuder SVT på det uppslaget!

Detta är ett bidrag till Susans utmaningar, ett experiment för att se det som man kanske annars bara bländas av.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Såningstid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: