Strandfynd 3

Höst vid havet

När jag hittade Makaonfjärilens larver här på Saltö senast (se tidigare inlägg) blev jag nyfiken på vart de tagit vägen. Återvände efter nästan en månad för att leta eventuella puppor. Hittade inga i närheten av värdväxten Strandkål, men tro det eller ej, två fullvuxna larver som fortfarande inte hade förpuppats i slutet av september. Ägnade istället en stund åt att se på strandväxternas vinterförberedelser, endast några få blommor av Trift stod som små ljuspunkter på stenstranden. Annars var det fotosyntesens sista dagar.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Strandfynd 3

    1. En grå lite vemodig dag kanske i sinnet med, men larverna och triften lyste upp tillvaron. Mest fundersam på vart alla larverna tagit vägen. En gärdsmyg som höll till i de låga enebuskarna vet säkert.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: