Fri eller fånge

Vem är mest fri egentligen? Den som måste slita hårt för sin egen lycka och välgång, eller den som har sin framtid serverad på en guldtallrik. Den unga tornfalken har vuxit upp någonstans i Norden i sommar. Nu när vi är i oktober måste den söka värme och byten längre söderut, med alla de faror det innebär. Den hinner se och kanske uppleva mycket som en övervintrande talgoxe inte ens kan fantisera om. Den har istället accepterat tryggheten i staden, nära människan. Här finns det de som lägger ut mat hela vintern. En del av dem har byggt små växthus som man kan ta sig in för att hitta insekter, även om de genomskinliga väggarna är svåra att forcera när man skall ut igen. Friheten har alltid ett pris, oavsett om man är en vagabond eller bofast.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

6 reaktioner till “Fri eller fånge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: