Höst på Gotland 4

Strandraggare

Badgästerna har ersatts av andra typer av strandraggare. Längs stränderna syns kikarförsedda grupper, mestadels herrar med stora stativ och kameror. Målet är att försöka finna den där udda fågelarten som hamnat lite fel i stormen och blåst in på någon av Gotlands alla uddar, fastnat i ett buskage eller sitter och trycker i en skogsdunge undan rovfåglar som t.ex. varfågeln. I lugnet efter stormen står vindsnurrorna stilla och det är bara tångsamlaren som mullrar i bakgrunden. Småfågel stryker omkring i vass och bland vissna strandväxter, gråsiska och steglits rensar fröställningar medan sångarna plockar insektslarver som ännu inte gått i vintervila eller förpuppat sig.


Samtliga bilder är tagna på Gotland 15-18 oktober 2020. Klicka på dem för högre upplösning och fullt format.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Höst på Gotland 4

 1. Thank you Donna, it is quite common here with us but decreases in number like so many others due to the monocultures of agriculture. It is one of my favorites, a brilliant joy spreader that always gets me in a good mood.

  Gilla

 2. Hans! Du gör en fin betraktelse över vår ö! Fina bilder och texter! Jag delar dem med en ornitologgranne som gillar vad du skriver! Bosse

  Gilla

  1. Tack Bosse, han är så välkommen. Hälsa att det kommer fler inslag till veckan. Gotland är mycket speciellt, ibland är man förflyttad till Grekland eller södra Italien. Nästa dag i Skåne eller i en bohuslänsk talldunge. Hoppas få lite mer egen tid än denna tur för att

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: