Höst på Gotland 7

Silhuetter

Mitt sista inlägg från turen till Gotland blir en kombination av lärande och svart-vitt, en trevlig onsdagstradition. Många gånger ser man bara fåglar som hastigt passerar i motljus. Även med en bra kamera så blir det silhuetter, även om det går att rädda en del via bildbehandling efteråt. Fågelskådare jag uppskattar är de som kan se och förklara de olika arternas rörelsemönster. Ett läte kan vara avgörande för artbestämningen, som gäss eller de olika piplärkorna. För ett otränat nästan tondövt öra hjälper det inte tyvärr. Däremot fåglars profil, flyktsätt, synkronisering i flocken och vingarnas utseende kan vara till stor hjälp ibland, även om man inte ser färger eller kontraster. Se och lär……SLUT

(Psst, bild 1 på den flygande projektilen är faktiskt en stare)


Samtliga bilder är tagna på Gotland 15-18 oktober 2020. Klicka på dem för högre upplösning och fullt format.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Höst på Gotland 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: