Utgrävning i hårddisk

Ibland blir man lite förvånad över ens egna motivval. Hårddiskarna börjar flämta, svettigt och trångt. Grävde djupt och fann en serie orörda foton som av någon anledning aldrig nyttjats på något sätt. Kanske beror det på motiven, lite mörka och dystopiska, men så var det också december. Svagt dagsljus och mörkt inne i skogen. Höstfärgerna var borta, återstod bara väntan på snön.

Försökte hitta tillbaka till känslan när jag tog fotona. Inte lätt med sämre teknik och betydligt sämre kamera på den tiden. Men det fanns något där som jag saknat lite på sistone, men ändå kände igen. Sökandet efter ett okonstlat uttryck, ett slags inblick i naturens väsen. Slog över i gråskala och genast fann jag ett annat uttryck och en återskapad känsla. Men, och det skall erkännas, utan inspiration av Terje Hellesö och hans skogsbilder hade jag nog inte suddat ut färgskalan för att renodla tingen i bilderna. Det tackar jag för!

Titta gärna in på Terjes blogg så förstår ni nog vad jag menar…..Bilder från Saltö, Kosterhavets nationalpark – 2005-12-11

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Utgrävning i hårddisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: