Experimentera mera

Suddiga bilder, medvetet skapade av fotografen, har förekommit länge. Fast, ibland kan man undra över syftet med att sudda ut verkligheten som den är. Ja, eller som den åtminstone såg ut i ögonblicket bilden blev till, inom ramen för dess kanter. Verkligheten där utanför ramen är dold i mörker.

Förklaringen är kanske så enkel som att skapandet ibland går i stå, stannar upp och bara blir repetitionsövningar i kamerateknik. Det intressanta kvarstår dock, en diffus bild, utan klart motiv. I mitt fall 15 år gamla bilder som skapades med en rörlig kamera i fotoögonblicket. Ett experiment för att det var möjligt, rent ekonomiskt med den digitala tekniken, utan att slösa på dyr diafilm.

Vad blev då resultatet? Ja, inte vet jag. Som vanligt, vi tolkar in det vi antingen vill se eller vad vi tror andra ser. Jaha, då blev det plötsligt konst, utan pensel eller krita……..

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Experimentera mera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: