Kockholmen 1

Under året har jag lagt ut lite bilder och text om Kockholmen, utan att kanske mer förklara vad det är för en plats som ni sett detaljer från. Kackholmen, som det står på kartan, kallas och heter Kockholmen i folkmun men även officiellt idag från Länsstyrelsens sida, som är förvaltare idag. Halvön ingår i Kosterhavets nationalpark sedan bildandet år 2009, men har varit skyddat som naturreservat sedan 1981. Kockholmen ligger lättillgänglig, längst ut på Rossö, bara en dryg mil söder om Strömstad, välarrangerat med bilparkering, toalett etc.

En 2 km lång stig (se karta) leder genom halvön, huvudsakligen i s.k. kusttallskog av varierad form och storlek. Ön hyser också en del ädellövskog, huvudsakligen inplanterad, men också gran och en förutom de vanliga lövträden. Vill man se helheten får man klättra lite i berg och på klippor, balansera på sten längs stränderna eller halka omkring på mossiga klapperstensfält. Men mer om det i kommande inlägg.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Kockholmen 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: