Kockholmen 2

Fattigt kärr

Ett av några få kärr på Kockholmen, eller man kanske ska kalla det för ett sumphål. De ligger som små naturliga sänkor i berg med tillförsel av regnvatten från kringliggande mark, inget utlopp förutom vid långvariga regn. Mossbeklädda lövträd kantar vattnet och stupar så småningom av vind eller dålig förankring i vätan. Lövmassan förruttnar långsamt i det stillastående vattnet och ger en rödbrun botten. Under våren lever vattnet upp när det blir en samlingsplats för alla grodor som skall para sig.

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Kockholmen 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: