Tecken

Vi förmodas kunna läsa av olika slags tecken i livet, allt från trafikskyltar till våra medmänniskors ansiktsuttryck. Alla dessa käcka haschtaggar och smilare (egen översättning) lämnar jag dithän. De hjälper mig inte när jag befinner mig ute i skogen. Kunskaperna kring väderstreck, molnens utseende eller vindriktningar saknar betydelse idag för flertalet, om man inte har fjället eller skogen som arbetsplats. Vetskapen om att djurstigar oftast går den lättaste vägen och ansluter till sjöar precis som de minsta vattendragen, kanske bara en jägare som tappat sin GPS nyttjar. Andra tecken i skogen är upptill var och en att tolka in.

Grunt men blött, håll åt sidan
Inga korsande älgar
Se ljuset på myren, därifrån har du överblick

Samtliga bilder från Bullareskogen utanför Strömstad, 2020-12-23

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Tecken

  1. Så tänkte jag igår när jag var i skogen, här har djuren gått, då måste det vara rätt. X och Y finns det gått om i våra skogar, men att lösa ekvationerna är kanske inte helt lätt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: