Is och släpljus 2

Finns ett stort dilemma med att ta närbilder på nyis. Den är tunn, alldeles för tunn för mej och kamera. Med ett tele blir skärpedjupet också för litet, när ljuset undviker skuggorna. Makro kan fungera med lite längre brännvidder och stativ, men svårt att stå stadigt i mossa och myrkanter innan tjälen satt sig. Så, som många gånger förut får man kompromissa sig fram, förhandsgranska i kameran med frusna fingrar och ta fler exponeringar än man orkar titta på sen…..

Likt en diamant i skyn…..

Samtliga bilder från Bullareskogen utanför Strömstad, 2021-01-03

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Is och släpljus 2

  1. Det kan vara bökigt och tålamodsprövande att fota is på vattendrag. Det är nog bara någon gång per år det blir av för mig, jag håller mig annars till mindre vattensamlingar, som pölar och baljor. Väldigt lyckade, spännande och vackra isbilder visar du här!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: