Skogsglitter

Snö och iskristaller reflekterar ljuset på de mest oväntade sätt, kan jag tycka ibland. Att det inte blir som man tänkt sej, är inte alltid det viktigaste. För att fånga känslan, där man stod just då och såg sig omkring, kan ibland vara viktigare än den där perfekta bilden. Om inte för ens eget välmående, att plocka fram som en godispåse vid rätt tillfälle eller dela med andra. Med manuell fokus och kameran på stativ är det spännande att se vad små justeringar av skärpeplanet ger för resultat, som t.ex. det korta bildspelet nedan på samma motiv. Måste inte nödvändigtvis bara vara vackert och tilltalande, i interaktionen mellan alla linjer skapas mellanrum och helt olika bilder. Experimentera mera!

Samtliga bilder från Bullareskogen utanför Strömstad, 2021-01-03

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

10 reaktioner till “Skogsglitter

 1. Fantastisk litet bildspel! Så vackert och njutbart!
  Nu är jag inte så avancerad som du, släpar aldrig på ett stativ, kameran av kompaktmodell, visserligen med en del manuella inställningar, men ändå, en ganska enkel kamera … men jag känner igen tankarna. Känslan jag hade när jag tog bilden, närvaron just där och då … den känns viktig. Har en del, ja ganska många mer eller mindre misslyckade bilder, men ändå med fina minnen, där jag minns känslan jag kände just då.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker ibland att slumpen får avgöra resultatet, lite som att måla intuitivt. Att slösa på exponeringar är aldrig fel, även om det ger mer jobb sen – tycker jag. Finns alltid tid när vädret inte lockar ut en.

   Gillad av 1 person

 2. Mycket vackert bildspel med spännande bilder.
  Tack också för att du uppmärksammade mig på att jag tydligen kommit åt publiceraknapp och på så vis lyckats publicera mitt inlägg innan det var klart.
  Ja, domherren var röd och grann men den rapporterade gransångaren såg vi inte skymten av. Förmodligen hade den givit sig av när kylan kom, men ändå unikt att den observerats så här tidigt.
  /Meggie

  Gilla

 3. Håller med folk ovan, mycket vackert bildspel. Ofta har man nog klart för sig vilken sorts bild man är ute efter, men som du säger, det kan bli bra ändå. Men ibland blir det bara en tumme.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: