Svallis

En isform i ständig förändring är svallis. Fruset vatten på ett sluttande plan som återspeglar underlagets form och struktur, samtidigt som det växer med tiden. Ibland svart som olja i djup skugga. Förstärker underlagets färger på annan plats. Regn och töväder slipar isens ytan och strömmande vatten under bryter upp och skapar nya mönster av iskristaller. En långsam men ständig förändring som gör det värt besväret att återkomma flera gånger till samma plats.

Samtliga bilder från Kockholmen, Kosterhavets nationalpark – 5 och 12 januari 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Svallis

  1. Oooh, så vackert, förstår att du gör återbesök när du hittat sån svallis, mycket njutbara foton. Sen är det det ordet ”svallis” som är så roligt, man läser snabbt med kort vokal i -is.

    Gilla

  2. Minne av min svärmor som en gång berättade hur förbryllad hon var en gång i fjällen när hon såg en svallisskylt. Det tog tid innan hon förstod – och sen dess tänker jag alttid på henne när jag ser svallis eller läser ordet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: