Nysnö på Saltö 3

Strandade änder

Misstänker att räven hade haft en plan. Stränderna var fortfarande delvis täckta av is som gjorde det nästan omöjligt att finna föda för de simänder som valt Saltö. Gräsänderna gick ibland upp mellan stenarna för att leta efter nåt ätbart i skrevor och luckor i isen. Kanske hade räven smugit i gryningen i hopp om att överraska en oförsiktig gräsand. Mig vek gräsänderna undan för i god tid och simmade ut på djupare vatten. Längre ut hade de sällskap av djupdykande knipor, svärta, småskrake och storskarv. Gled vidare på nysnön för att ge gräsänderna en chans att ostört fortsätta sitt mödosamma arbete.

Saltö, Kosterhavets nationalpark – 16 feb 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: