Nysnö på Saltö 2

Räven raskar längs isen

Sista stegen ner till havet hade en räv gått före mig under småtimmarna. Gjorde turen lite mer intressant att se vad den haft för sig. Havsisen hade brutit upp i de grunda vikarna och låg nu i stora flak längs sandstranden. Räven hade följt vattenbrynet, antagligen i jakt på nåt som spolats upp. Sedan vek den av i skogskanten längs en röjd stig för att återigen ta sig ut till en bred udde av kullersten. Tappa spåret ett par gånger när den gått i det grunda vattnet, kanske lockade småkrabbor eller musslor. Där jag med möda tog mig fram längs branta klipphällar hade den lättvindigt bara klivit på. Vid ett näs hade räven vänt tillbaka i nästan samma spår för att därefter vika av upp mot tallskogen.

Saltö, Kosterhavets nationalpark – 16 feb 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Nysnö på Saltö 2

  1. Din betraktelse över rävens vandring längs klipporna fick mig att minnas en av de första skidturerna med den då fyraårige sonen. Det var ganska motvilligt han följde med, och i takt med att vurporna avlöste varandra började också tjatet om att åka hem. Jag föreslog att vi skulle följa ett av alla harspår som löpte kors och tvärs i snön och se om vi kunde hitta var den bodde. Det lät kul och han fick plötsligt tillbaka energin. Skidåkningen gick lite lättare och vi kunde följa spåren en ganska lång stund, ända tills de försvann in under en snötyngd gran och vi efter. Men när snö plötsligt rasade från en av grenarna och hamnade innanför kragen på sonen tog det roliga slut. Senare, hemma igen, tyckte han ändå att det hade varit spännande och återkom flera gånger till frågan om jag trodde att det var under granen som haren bodde.
    Tack för att du väckte ett rart minne.

    Gillad av 1 person

  2. Fin fotoserie med isflaken och de kullriga snöbeklädda stenarna längs stranden. Räven har inbyggda broddar så den behöver inte tveka utan bara kliva på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: