Nysnö på Saltö 5

Kontraster utan raster

Mina ögon ser först bara en svart-vit värld, kontrasterna blir så skarpa att det sticker i ögonen trots avsaknad av sol. Instinktivt tänker man sig också dessa motiv neutrala från vitt till svart. Det framhäver självklart strukturer och skapar mönster som är lättare att upptäcka, utan andra distraherande färger. Men när ögat söker sig ut mot horisonten, djupnar den stålblå tonen. Havet och himlen smälter nästan samman, skapar en fond som endast kan återges i färg, oberoende av vilken vitbalans man väljer i kamerans utbud. Så långt ifrån de gamla dagstidningarnas hårt rastrerade svart-vita bilder man komma.

Saltö, Kosterhavets nationalpark – 16 feb 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Nysnö på Saltö 5

  1. Verkligen vackert med det stålblå, den sista bilden speciellt med en ensam kobbe mitt i det blå. Den ser nästan ut att sväva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: