Levande vatten 2021:1

ISLOSSNING

Grådagar tre med milda sydvästvindar som obönhörligen förtär det sista av tjärnens is. De kvarvarande resterna har tappat sin glans och mörknar med sjöbottnens djup. Kanterna släpper först där det är grunt eller strömt som vid utloppet ur tjärnen. Luftens flyktigare väsen spelar med och över vattenytan, tar in omgivningen som ger vattnet liv och rörelse. Några grader till och vattnet samlar sig, får tillbaka sin kraft för ännu en livgivande sommar.

Samtliga bilder från Bulllareskogen – 2021-03-25

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Levande vatten 2021:1

  1. Fascinerande, både is och vatten. Har man möjlighet att följa isen olika stadier kan man känna sig lycklig. De två sista bilderna är oerhört poetiska och vackra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: