Vårkänning 1:2

Isfritt på stadens egen sjö Strömsvattnet och genast är årets gäddfiske igång. På skuggsidan ligger en iskant kvar. De övervintrande havstrutarna har nu fått sällskap av en nyanländ silltrut och dito tre fiskmåsar. I hamnen bland bryggorna har uppvaktningen av de numera fåtaliga ådorna pågått en månad redan. Starholken skall städas ur efter diverse vintergäster under uppsikt av den skönsjungande hanen. Tamduvorna har redan bildat oskiljaktiga par som skuggar varandra medan de mer långväga ringduvorna försöker få till ett snabbt bobygge i någon av de kraftigare alarna längs strandkanten.

Samtliga bilder från Strömstad – feb-mars 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Vårkänning 1:2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: