Vårkänning 2:2

Paret kråka är mitt uppe i årets bobygge, borde snart vara klara men lite finlir återstår. Inne under en kraftig enbuske finns lösningen som binder ihop boet till en stabil konstruktion. Med hög precision tar kråkan tag i den lösa änden av enens trådlika bark och river av en remsa. Processen upprepas i snabb takt och strax är näbben full av sega och starka senor att tråckla med, så boet klarar vårstormarna. Den andra partnern rusar raskt fram för att inspektera materialet för godkännande. Sedan bär det iväg till en närliggande tät tall.

Samtliga bilder från Strömstad – 2021-03-29 (bild 1 tagen 11 feb)

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Vårkänning 2:2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: