Premiär 1 april

Då var det dags för årets viktigaste premiärdag. Jag pratar inte om älgjakt, hummer eller semlor utan fritt fiske efter havsöring på Västkusten. En fantastisk tradition att hålla fast vid som kustbo. Öring brukar det bli, men i takt med att man genom åren begränsat fiskeperioden och drygat ut minimimåttet, har fisken också blivit mindre. Hur det kan komma sig att man blir glad över en egenfångad havsöring går det att fundera länge över. Mest troligt för egen del, för att den som dagens fångst, kommer direkt från sjön till middagsbordet. Inga mellanhänder eller klimatförstörande flygresor tvärs över klotet. Ingen odling som påverkar vilt laxbestånd, sprider sjukdomar och dammsuger haven på foderfisk. De andra, mindre öringarna som högg friskt idag, fick alla simma ut igen och fånga lite mer tångräkor eller tobis, växa till sig naturligt, vandra upp i en bäck i höst och leka av sig. Så ses vi kanske nästa år igen…..

Nötholmen, Strömstad – 2021-04-01 (bild 1 från april 2003)

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Premiär 1 april

  1. We have a plan to really learn how to fish the Chesapeake Bay and surrounding tributaries. Coincidentally with your post, we just purchased a couple of acres with a boat/fishing pier, so very excited to start living there in another year or so when house build is done, and learn to fish til our heart’s content. We cannot wait to get the grandboys (9,5,4) there! Rockfish is ‘the’ fish of the Bay, if you’ve heard of it. Many other varieties too, of course. I also need to learn to cook fish! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: