Vårvinter i Rogen 1

Sjön Västra Vattnan, en kort utförslöpa från stugan

Vår och vinter samtidigt eller den samiska årstiden vårvinter (Gïrradálvvie) kan bara upplevas där snön ligger kvar i riklig mängd i mars-april. Fortfarande kan nätterna vara riktigt kalla en bra bit in i april, medan dagsmejan klara dagar tar hårt på snön och skapar förutsättningen för den fantastiska skarsnön tidiga mornar. Passar skidande och fiskande turister i södra Jämtland och Rogens naturreservat. För samerna är vårvintern redan över och renarnas flyttning västerut till kalvningslanden har inletts, våren (Gïjrra) har börjat.

Samtliga foton Rogens naturreservat – 11-16 april 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Vårvinter i Rogen 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: