Hoppet

Brokhoppspindel (Evarcha falcata)

Här man man bokstavligt tala om ”att leva på hoppet”. Dess spänst och hoppförmåga överträffar det mesta vilket ger närgångna fotografer eller naturspanare en utmaning. Den undviker fiender och svåra hinder lätt genom att snabbt byta position och försvinna i markförnan.

Det påstås att hoppet är det sista som överger människan, men skall mänskligheten ställa sin tilltro till nåt man hoppas kommer att ske i framtiden måste jag nog citera en mycket mer klarsynt tänkare:

”Hoppet måste i vår tid produceras”

Harry Martinsson
Brokhoppspindel, Hällekind Strömstad – 2021-04-28

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Hoppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: