Driftig växt

Trift (Armeria maritima)

Det inger ett visst hopp när en växt ser ut att klara olika miljöer och förändringar. Den på västkusten vanligt förekommande triften började, något sent i år, sin blomning i början av maj. Den är en makalöst torktålig växt, där kustklimatet inte ger något som helst skydd på torr grusmark eller i klippskrevor. Fjolårsståndarna vittnar om ett hårt liv men under markytan skjuter nya knoppar ut, först enstaka tidiga spanare sedan breder de rosa mattorna ut sig. Kronbladen som nästan är genomskinliga i början, tar snabbt form och bildar en tät klase av ögonfröjd. Den räds inte ens vår urbana miljö utan har hittat nya nischer i det saltbemängda gruset längs vägkanterna. Man får bara tacka och bocka!

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

En tanke på “Driftig växt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: