Grön värld

MONOKROM del 3

Världen är blå och grön, mest grön i våra ögon och speciellt nu denna tid på året. Vi söker efter den lugnande effekten som grönt rent vetenskapligt har på oss människor. Det gröna motsvarar antagligen vår uppfattning om levande liv, nödvändigt för vår existens överhuvudtaget. Den gröna världens skiftningar, från vårens skira tunna grönska till högsommarens mätta mörka ton, får en mycket tydlig differens i mono som blir en ny upplevelse att lägga till i bildvärldens mysterier.

BARRTRÄD, BLAD OCH BRYSK BUSE

Samtliga bilder från Saltö, Strömstad – 2021-05-07


Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “Grön värld

  1. Håller med dig om det du skriver i dina tre inlägg på ämnet. Jag gör ofta som du och ställer kameran när jag ”tänker monokromt”, gärna med något av de inbyggda färgfiltren för att styra gråtonerna. Fast lika gärna gör jag det i datorn med programvaran Nik Silver Efex. Förutom att framhäva former och mönster som du visar med dina bilder – ”hundhuvudet” i detta i detta inlägg är ett utmärkt exempel – så tycker jag att monokromt kan vara ett bra alternativ när ljuset är för starkt för färgfoto.
    /Jukka

    Gillad av 1 person

  2. Nik Silver Efex känner jag inte till, får kanske testa. Bilden i tallskogen var just ett sånt exempel, kraftigt motljus mitt på dagen med stora kontraster, som inte alls gjorde sig i färg men blev mycket intressant i monokromt. Tack för tipset, hoppas på mer gråtonsinspiration även om allt flödar i ljusa skira gröna toner just nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: