Rastande ungdomar

Unga sångsvanar i dimma

Den sista mars i år var blåsig och kall när jag spanade ut över den grunda havsviken. Sikten var dålig och blev allt sämre när dimman från havet vältrande in över vatten och skog. Ett tystlåtet läte väckte min uppmärksamhet. Långt ut låg fem unga sångsvanar tillsammans och konverserade lågmält om dagssituationen. Vänta ut vädret eller dra vidare var säkert frågan för dagen. Allt eftersom sikten tätnade drog de sig längre in i viken. En ensam ung knölsvan anslöt lite försiktigt till gruppen, sökte lite stöd och sällskap verkade det som. Stilla på land tog de tillfället i akt att ordna till fjäderdräkten innan det började mörkna. En klar morgon väntade nästa dag, kanske nya platser och äventyr för dessa rastande ungdomar.

Nöddökilen, Strömstad – 2021-03-30

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: