Frihetens pris

Havet är oändligt. Ja, men inte på ytan. Här saknas vägmarkeringar, skyltning nästan obefintlig och alla farkoster skall samsas på denna yta. Yrkestrafik, fiskare, semesterfolket, naturvurmarna, gamla traditioner möter nya och konflikterna göms undan, ”det är ju ändå sommar, sol och semester”. Hade sjöns avsaknad av regelverk för båtlivet överförts till landbacken så finge inga fordon köra omkring överhuvudtaget.

Gnällspiken här är inte ensam om att tycka det gått för långt, vi kan inte vänta tills allt blir eldrivet och något tystare. Alla är inte beredda att betala priset för friheten, som många säger sig inte kunna släppa taget om. Även inom båtbranschen reagerar man, men långsamt som vanligt. I en debattartikel nyligen (Båtliv 3/2021) framfördes direkta förslag på åtgärder. Buset med vattenscooter måste först av allt regleras ännu hårdare.


Samtliga bilder från Kockholmen, Kosterhavets nationalpark – 2021-07-19

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

4 reaktioner till “Frihetens pris

  1. Is it truly a lack of boating regulations that is the problem or is it the number of people who ignore the regulations and or the lack of effective enforcement? In the US we have plenty of Federal and local regulations to help make boating safe and enjoyable. When there is a problem it usually because people have ignored the regulations.

    Gilla

  2. Viktiga synpunkter. För er som bor nära havet är det väl ständigt närvarande, detta med buskörning och brist på regler. Jag njuter av din fina fotoserie på farkoster och hav.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: