Vi bryr oss

BIOLOGISKT LIV

Nej, jag skriver inte det utjatade uttrycket ”biologisk mångfald”. Allt biologiskt liv har en mening och hänger ihop, även om det är omöjligt att förstå eller ens förklara hur. Ändå bryr vi oss om det levande runt omkring oss. Inte bara våra tama husdjur utan också det sköra, det veka och djur som skadat sig. Hur många har inte plockat upp en fågel som flugit in i en fönsterruta. Svårigheten kommer när djuren inte syns, de små krypen som gör allt gratisarbete och där många dessutom gömmer sig under våra fötter.

Den här gråsiskan höll bokstavligen på att hamna under min fot, sittandes mitt på en gång- och cykelbana. Orörlig men i allra högsta grad vid liv. Några snabba bilder och sen försöka se vad som var fel. Den ena foten stack ut på sidan lite konstigt, antagligen bruten. I ett försök att rädda den undan cyklisterna flög den upp i närmsta buskage. Men att hålla sig fast med bara en fungerande fot gick inte. Den hamnade till slut hängande på sidan och efter en kort stund flög den vidare. En varelse av många i vår stora sköra värld.


Myrens kyrkogård, Strömstad – 2021-09-29

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Vi bryr oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: