In i dimman 1(2)

SKÅDARMÖDOR

Kicken finns där, någonstans i dimman på sydöstra Gotland. Samma fenomen som triggar en idrottsman till fantastiska resultat, alpinisten att besegra världens högsta berg, fiskaren att fånga en ännu större fisk. För fågelskådaren handlar det om ett tyst nästan ohörbart läte som röjer fågelns plats och sätter igång fantasin om en raritet som hamnat i dimman, kanske österifrån under natten. Tryggheten för bytet finns i ett litet tätt buskage eller högt i talldungen bredvid. Där andra har samlats och kan varna för rovfågel.

Tystnaden förstärks i dimman, avstånden bleknar och man är bara sig själv i ett landskap av kulisser. Havet gungar in mot stranden, änder tränger fram men syns inte. Vandringen längs stranden, runt avsnörpta saltsjöar och i tång eller strandväxter, väcker upp eller stör några som försöker hitta frukost eller sig själva. Det långa teleobjektivet gör ingen nytta, det är knappt strandpipare och ljungpipare framträder ur dimman längs vattenbrynet.


Närsholmen, Gotland – 8 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: