In i dimman 2(2)

SKÅDARBELÖNING

Solen försöker trycka undan dimman men orkar ännu inte skapa någon morgonbris. Landskapet tar en form av savann när avlägsna träd och enar avtecknar sig i den tunna gråskalan. Stillheten ”störs” av mobilsignaler, några högröstade personer som försöker lista ut var de är och raska steg i en nordlig riktning synkroniseras. Alla sju mot ett gemensamt mål, en liten dunge med en ännu mindre fågel som röjt sig genom att svara på ett uppspelat lockläte.

De flesta har redan hunnit se uppenbarelsen och tagit några bilder, innan jag själv är framme. Några försök till och den hoppar fram från en buske, ner på marken i det våta gräset för att plocka några insekter. Tio sekunders lycka framför kikaren när den på nära håll tittar upp med sin gula mittbena rakt in i mitt okular. En av mig aldrig tidigare sedd fågelart, Kungsfågelsångare (Phylloscopus proregulus), gjorde en omöjlig dag möjlig.


Närsholmen, Gotland – 8 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

2 reaktioner till “In i dimman 2(2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: