Favorit i repris 2

SMYGA I BUSKAR #1

En stor del av fågelskådningen på Gotland kan närmast beskrivas som smygjakt, även om fåglarna i detta fall bara observeras och i bästa fall hamnar på bild. I täta buskage med mer eller mindre taggiga växter trycker många av de små tättingarna. Metodiken varierar beroende på tålamod, men slutar oftast med att någon ”offrar” sig och går in i buskaget medan övriga försöker få en skymt eller höra ett läte från den som ger sig av.

Inte något idealläge för att fotografera. Jag föredrar då hellre att dra mig undan och stå still intill ett buskage och låta fågeln röja sig själv, förr eller senare. Sällan som den kommer fram lika fint som de obekymrade mesfåglarna, här mest blåmes och svartmes. Istället blir ofast resultatet en dunkel bild av någon som ser försiktig och avvaktande ut. Oftast bara en del av fågeln som samtidigt berättar om dess belägenhet som utsatt flyttfågel på väg över havet.

Första bilden en fasantupp (Phasianus colchicus) med årsungar som försöker smyga över skogsvägen.


Gotland – 7-10 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Favorit i repris 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: