Favorit i repris 3

SMYGA I BUSKAR #2

Det är många ”vanliga” fågelarter som rör sig över den Gotländska ön i sydlig riktning under höststräcket. Till skillnad från under häckningstiden eller på vårflytten verkar de nu inte vara fullt så skygga eller rastlösa. Ibland fullt upptagna med att hitta något ätbart eller bara försöka ta igen sig. Med en svag vissling mellan tänderna kan man ibland locka fram den mest svårflörtade, av ren nyfikenhet verkar det som, då lätet oftast inte alls liknar deras eget. Annars finns det alltid hjälpmedel som appen Aves Vox, som kan laddas ner gratis till mobilen.


Gotland – 7-10 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Favorit i repris 3

  1. Tänk att en torr gren med en fågel i toppen kan vara så tilltalande. Annars är jag förtjust i bilden med gulsparven där den sticker fram en liten aning ur grönskan. Hålet under den blev ett extra plus.

    Gilla

    1. Tack, de hade helt olika inställning till mig men både sävsparven och gulsparven var försiktigt avvaktande till en början. Sävsparven gömde sig ensam i enbusken, men kunde inte låta bli att sätta sig högst upp i den torra delen när jag försökte härma dess lockläte. Behövde kanske en kompis. Gulsparvarna däremot var ett gäng som hade lunch i buskarna, gäckade mig hela tiden och dök ständigt upp på olika platser. Herrarna var lite mer intresserade av rampljuset i den sena kvällssolen medan damerna var mer reserverade.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: