Hovs hallar

RESPEKTLÖS LEK

Det kan vara en utmanande ansträngning för många att ta sig ner till stranden vid Hovs hallar och för den delen att ta sig upp igen. Mödan är värt besväret, som det heter. Stämmer bra i detta fall. Branta klippor i olika nyanser, finslipade stenar och havet som obarmhärtigt rullar in hela tiden. Ett avtryck av sin bedrift är ett måste för besökaren tycks det. Inte graffiti denna gång men hundratals av resta stenrösen eller ljusa stenar placerade så högt upp på klipporna man törs klättra. Den nyligen avlidne konstnären Lars Vilks från trakten, skulle säkert kalla detta för en installation, precis som sitt verk Nimis av vrakved i närheten. Jag kallar det mänsklig fåfänga och respektlöshet i ett naturreservat.


Hovs hallar, Skåne – 17 oktober 2021

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

3 reaktioner till “Hovs hallar

  1. Jag håller med, det är respektlöst. Överallt dessa stentravar. Det går väl an inom ett speciellt område som ett gammalt stenbrott på Öland, men att folk inte kan låta bli ens i ett naturreservat är förfärligt tanklöst. Vackra bilder av denna klippkust, den måste jag besöka någon gång när jag är nere hos bror min.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: