Skog, jord, klimat och de sju dödssynderna – 1

Högmod (superbia)

Innebär en alltför stor självuppskattning och självhävdelse, motsatsen till ödmjukhet.

Tron på människans oövervinnerliga förmåga att förstå och lösa allt i dess framgångsväg. ”Kronan på verket”, uppfattningen som lever kvar och odlas vidare, som ursäktar vår arts framfart för att underkuva oss naturen. Rimmar dock ologiskt illa med att vi är en del av den. Okunskapen om dess komplexitet borde vara handklovar på våra klåfingriga händer. Skogens nätverk av kommunikation bryr sig varken om ettor eller nollor. I en renrakad skog hörs inga kvidande stubbar. Tusenårig uppbyggnad av släktband mellan skogens alla invånare kapas abrupt. Kvar finns en död yta, synlig från rymden. Ägarna och exploatörernas generation slipper se den skämda frukten av sina oövervägda skördar.

Brukat

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: