Skog, jord, klimat och de sju dödssynderna – 5

Vällust (luxuria)

Vällust är en överdriven strävan efter njutning.

Alla vill njuta av livet och försöka göra det njutbart. Men finns det andra vällustiga upplevelser än de finaste chokladpralinerna och årgångsvinerna, karabiska lyxkryssningar eller en ny swimmingpool i den egna trädgården. Lottovinnarnas svar blir oftast desamma. Varför inte unna sig något gott i livet. Resten tar vi för givet och överlåter till någon annan att ta hand om. Självklart vill vi kunna bada om sommaren i klart vatten, gå i skogen och känna doften av gran eller höra koltrasten en varm kväll. Det är ju det naturen är till för. Sen när vinterkvällarna blir mörka vill vi kunna sjunka ner i soffan och streama en bra film. Ja, naturen försörjer oss, mestadels utan att klaga. Men sörjer vi för dess välstånd, blir den viktiga frågan vi alla borde ställa oss.

Grundbulten

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: