Matning pågår

Ornäsbjörken dignade under veckan som gick av fåglar som sökte mat efter de senaste små snöfallen. Anmärkningsvärt var de stora mängder av grönsiska som invaderat tomten sedan två veckor tillbaka. Antagligen börjar al-kottarna släppa ut fröna i det fria så det börjar bli ont om mat i stadens al-bestånd. Även ett par gråsiskor har dykt upp bland de vanligare övervintrarna runt fågelmatningen. Trädet erbjuder diverse delikatesser sedan november förra året, som brukar passa de flesta. Allt från olika frön till mjölmask i fettkakor för de mer kräsna gästerna. Det som ramlar ner på marken av slarviga gråsparvar, grönfinkar och steglits tar koltrast, duvor och finkar hand om.


Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

7 reaktioner till “Matning pågår

      1. Skönt att höra att dom är på gång. Vi har fortfarande 60 cm snö så lärkor och vipor gör rätt i att stanna hos dig. Hade en Sångsvan som flög över sjön i dag kändes inte helt rätt🤔

        Gilla

  1. Fin bildserie på matgästerna. Jag har mest koltrastar och de vanliga småfåglarna men några dagar har en ensam sidensvans ätit här, vilket förvånar mig. Lyckades bara fånga den suddig i flykten. En grönsiska såg jag under promenaden men den smet också iväg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: