Bergsbrantens skatt #1

Längs en del av leden som kallas Kuststigen, som i verkligheten mest går genom skog långt från kusten, var jag ute en kylig morgon för att hitta orörd skog. Var här för några år sedan med en grupp som var intresserade av att lära sig mer om nyckelarter och leta rödlistade växter och lavar.

På långt avstånd, från andra sidan en frusen myr, hördes nåt som påminde om en hackspett i arbete. Men när jag närmade mig en bergsbrant kom förklaringen, tövatten från bergets topp som sakta rörde sig ner över bergets nästan lodräta men sträva sidor och befuktade sydsluttningen droppvis.


Ramberget, Strömstad – 5 mars 2023

Publicerad av Hans

The blog is an attempt to give you all a piece of life in the outdoors. The richnes of life that is interwoven in an unbelievable pattern. Where we as humans are just one of the species in the crowd. A humble approach to nature should be our starting point.

5 reaktioner till “Bergsbrantens skatt #1

  1. En sån syn blir man hänförd av, att stå där och höra droppandet och se vätan, skuggspelet och bergets skiftande mönster och former måste vara meditativ. Vackert på dina bilder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: